Gogosi vieneze cu nuci si stafide

Untul se freaca impreuna cu ouale intregi si zaharul. Se adauga apoi in crema coaja de lamaie, sarea si faina, in ploaie. Separat, se bat tare albusur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr stafide
  • 10 nuci tocate
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar tos

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu ouale intregi si zaharul. Se adauga apoi in crema coaja de lamaie, sarea si faina, in ploaie. Separat, se bat tare albusurile cu miezul de nuca, tocat si stafidele. Se iau cantitati din aluat, se trec prin compozitia de albus si se pun gogosile pe o tava neunsa, la copt.
Se servesc calde, pudrate cu zahar farin.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi

Tarta cu fructe

Cremsnit

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii