Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt niste gogosi cu branza care pot fi serviti alaturi de smanatana si diferite tipuri de branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 de grame de branza de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua intregi
  • 230-270 de grame de faina

Mod de preparare

Intr-un castron se pune branza, sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Se adauga si o lingurita de praf de copt, dupa care se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua. Se omogenizeaza compozitia cu ouale si branza, apoi se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat.

Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi, si 5 bucati mai mici pentru mot.
Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.
Intr-o cratita mai groasa si adanca se pune ulei din abundenta si se pune pe foc la incins si se prajesc papanasi si moturile pe ambele parti.


Papanasii aromati se servasc calzi cu smantana si visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...

Eierschecke-Prajitura Corinutei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca