Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Suceava

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt de fapt nist gogosi cu branza, prajiti la fel, in ulei, serviti cu smantana si diferite feluri de dulceata. Papanasii cu branza se fac foarte usor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 600gr. branza de vaci
  • 50 gr. de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 pumn de stafide inmuiate in coniac (50 gr)
  • 100 gr de rahat aromat (4 buc )
  • 4 linguri de faina nu pline pline
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • si un praf de sare.

Mod de preparare

Facem o gaura in branza, spargem un ou, il punem peste branzica. Frecam putin apoi punem, zaharul vanilat, zaharul, grisul, praful de sare, faina si amestecam. Rahatul il taiem marunt si-l adaugam in compozitie impreuna cu stafidele tinute putin in coniac si lingurita de coaja de lamaie. Pe masa de lucru presaram putina faina si apoi adaugam compozitia toata pt a forma un rulou gros. Taiem bucati late de 4 cm aprox, apoi le facem o mica gaurica cu degetul. Ii prajim in tigaie, in baie de ulei, pe ambele parti.


Am servit dulceata de afine negre sau smantana. Pofta buna! Reteta Papanasi ca la Suceava a fost propusa de Cosmina_Liana pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide