Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza se mixeaza foarte bine impreuna cu ouale zaharul,zaharul vanilat si un strop de sare.Dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si om

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • un plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • dulceata de afine
  • smantana
  • ulei
  • faina pentru modelat

Mod de preparare

Branza se mixeaza foarte bine impreuna cu ouale zaharul,zaharul vanilat si un strop de sare.Dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale dar si pufoasa.Pentru a nu se lipi de maini cand il modelam ne folosim de faina formand mici cerculete si bilute.Punem uleiul la incins(o cantitate mai mare ) si adaugam papanasii prajindu-i pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de hartie si se servesc pe farfurie insotiti de smantana si dulceata.
Pofta buna!

Reteta Papanasi cu dulceata a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Alte retete de papanasi gasiti aici:

Papanasi fierti,

Papanasi usori,

Papanasi fierti muntenesti

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos