Reţetă de preparare a papanaşilor cu mac

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute. Se paseaza si se amesteca cu branza de vaci,ou, 2 linguri faina,gris, zahar si sare. S

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 g cartofi
  • 250 g branza vaci
  • 25 g gris
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • ulei pentru prajit
  • 6 linguri mac macinat
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute. Se paseaza si se amesteca cu branza de vaci,ou, 2 linguri faina,gris, zahar si sare.

Se obine un aluat omogen.

Se scoate am cat o bila din aluat si se tavaleste prin faina apoi se freaca intre palme ca sa se alungeasca. Se incinge uleiul in tigaie si se rumenesc papanasii. Se scot pe servetel. Se presara mac si zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Papanasi cu mac a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete de papanasi gasiti aici:

Papanasi fierti,

Papanasi usori,

Papanasi fierti muntenesti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...