Banane crocante

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • chiar si moi
  • 1 ou
  • 150-200 g faina
  • 1 dl lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • ulei pentru prajit
  • si putin zahar pudra deasupra

Mod de preparare

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte, apoi adaugam atata faina pana obtinem o compozitie putin mai groasa decat la clatitele obisnuite. Adaugam zaharul pudra, sarea si praful de copt si lasam sa stea 15 minute. Intre timp incingem ulei din abundenta. Cu o lingurita punem gramajoare mici neuniforme in uleiul fierbinte, apoi le prajim iute pe foc mediu. Prajiturelele se dilata in timpul prajirii. Se scurge uleiul de pe ele.
Alte retete dulciuri

Prajitura cu foi de miere

Aluat de clatite

Placinta

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...