Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

Suntem in plin sezon al fructelor! Daca nu mai stiti ce sa pregatiti cu aceste minunate daruri ale naturii, va dau eu o idee! O inghetata cu capsuni si afine. Este o reteta foarte usoara la care nu trebuie multe ingrediente, doar trebuie sa aveti putina rabdare cat sa stea la congelator.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 250ml lapte
  • vanilie
  • 500 gr.capsuni
  • 100 gr. afine

Mod de preparare

Pentru inceput se pune laptele pe foc, la econom impreuna cu vanilia. Se lasa doar sa se incalzeasca putin fara a da in clocot.

    Se separa albusul de galbenus, apoi mixam zaharul cu galbenusurile pana se schimba la culoare si se dubleaza in volum. Se adauga treptat laptele caldut si se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului.

    Se pune castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte pe baie de aburi si amestecam din cand in cand, pana se ingroasa compozitia si este bine legata. Dureaza cam 15-20 minute.

    Cat timp se raceste crema de galbenusuri pregatim jeleul de capsuni. Impreuna cu 2 linguri de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba exact ca la gemul de capsuni. Cand siropul s-a legat bine se opreste focul si se da tot amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Se obtine un jeleu bine legat cu o culoare foarte frumoasa. Nu e nevoie sa adaugam amidon sau gelatina pentru ca se va lega foarte bine cand se raceste.

    Batem albusurile spuma tare si le punem tot pe baie de aburi pana se obtine o compozitie foarte usoara si aerata. Se amesteca incontinuu si dureaza aproximativ 5 minute- sunt gata foarte repede.

    Le amestecam treptat cu o spatula in crema de galbenusuri, adaugam si jeleul racit si astfel obtinem o compozitie foarte aerata. Nu trebuie sa amestecam mult, doar cat sa fie incorporate.

    Putem sa punem compozitia astfel obtinuta in masina de inghetata si apoi servita imediat sau o putem pune intr-un recipient pe care apoi il bagam in congelator pana ingheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet