Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

Suntem in plin sezon al fructelor! Daca nu mai stiti ce sa pregatiti cu aceste minunate daruri ale naturii, va dau eu o idee! O inghetata cu capsuni si afine. Este o reteta foarte usoara la care nu trebuie multe ingrediente, doar trebuie sa aveti putina rabdare cat sa stea la congelator.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 250ml lapte
  • vanilie
  • 500 gr.capsuni
  • 100 gr. afine

Mod de preparare

Pentru inceput se pune laptele pe foc, la econom impreuna cu vanilia. Se lasa doar sa se incalzeasca putin fara a da in clocot.

    Se separa albusul de galbenus, apoi mixam zaharul cu galbenusurile pana se schimba la culoare si se dubleaza in volum. Se adauga treptat laptele caldut si se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului.

    Se pune castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte pe baie de aburi si amestecam din cand in cand, pana se ingroasa compozitia si este bine legata. Dureaza cam 15-20 minute.

    Cat timp se raceste crema de galbenusuri pregatim jeleul de capsuni. Impreuna cu 2 linguri de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba exact ca la gemul de capsuni. Cand siropul s-a legat bine se opreste focul si se da tot amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Se obtine un jeleu bine legat cu o culoare foarte frumoasa. Nu e nevoie sa adaugam amidon sau gelatina pentru ca se va lega foarte bine cand se raceste.

    Batem albusurile spuma tare si le punem tot pe baie de aburi pana se obtine o compozitie foarte usoara si aerata. Se amesteca incontinuu si dureaza aproximativ 5 minute- sunt gata foarte repede.

    Le amestecam treptat cu o spatula in crema de galbenusuri, adaugam si jeleul racit si astfel obtinem o compozitie foarte aerata. Nu trebuie sa amestecam mult, doar cat sa fie incorporate.

    Putem sa punem compozitia astfel obtinuta in masina de inghetata si apoi servita imediat sau o putem pune intr-un recipient pe care apoi il bagam in congelator pana ingheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise