Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata frantuzeasca de vanilie

Ingrediente

  • 360 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker (35 ml)
  • 8 galbenusuri

Mod de preparare

Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta de vanilie.

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se pune peste ele un polonic din amestecul de lapte si frisca si se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna in oala. Se fierbe totul in continuare la foc mic si se amesteca tot timpul cu un tel, pana cand crema se tine (daca luati crema pe o lingura si trasati o linie cu degetul, crema nu trebuie sa se prelinga, ci trebuie sa ramana la locul ei). Se ia oala de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece, eventual si cu gheata, si se strecoara crema (ideal ar fi un tifon) intr-un vas care este bagat tot in apa rece. Se lasa crema sa se raceasca si se transfera intr-o caserola, care se introduce la congelator. Se mai amesteca prin crema din cand in cand.

*Daca nu se pune vasul in apa rece, crema va continua sa se fiarba si se va smantani, se va face grasa, si nu va mai fi la fel de buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri