Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Un desert simplu si racoros!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 20 gr zahar vanilat
  • cateva ramurele de cimbru proaspat(7- 8)
  • 4 foi de gelatina(7 gr)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru granita:
  • 150 gr pepene rosu fara coaja si seminte
  • 200 gr coacaze rosii
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Punem laptele, frisca, zaharul vanilat si cimbrul intr-o cratita pe foc si le lasam sa se incalzeasca bine dar fara sa dea in clocot. Dam deoparte pentru 5 minute apoi indepartam ramurelele de cimbru si adaugam gelatina care a fost in prealabil hidratata(o lasam 2-3 minute in apa rece apoi o scurgem bine) si amestecam.

Ungem foarte putin formele cu ulei de masline si turnam preparatul de panna cotta, apoi dam la frigider pentru 4- 5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru granita punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba pentru 3 minute. Trecem prin blender pepenele si coacazele apoi prin sita iar sucul rezultat il amestecam cu siropul de zahar. Transferam apoi pe o tava larga si dam la congelator.

Cand panna cotta este deja ferma, inmuiem formele pe rand in apa calda pentru cateva secunde(cu grija pentru a nu intra apa si inauntrul formelor) apoi cu o miscare ferma intoarcem forma invers direct pe farfuria de servit.

Scoatem tava cu granita si cu ajutorul unei furculite trasam linii dealungul intregii suprafete in asa fel incat sa para ca o zapada. Punem cate 2-3 linguri de granita peste panna cotta doar in momentul servirii deoarece se dezgheata destul de repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Salata de menta cu rosii
2
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Salata de morcov cu telina
3
Salate de legume

Salata de morcov cu telina

Salata de morcov cu telina este usoara si gustoasa. Pentru prepararea acestei salate aveti nevoie de morcovi, telina, ardei,...

Salata de morcov cu telina
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Este...

Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia