inghetata de rubarba

Ne place mult inghetata,mai ales pe timpul verii de aceea incerc sa le pregatesc din orice-mi trece prin minte;de aceasta data am facut-o cu rubarba daca tot avem asa ceva prin magazine iar gustul a fost mai mult decat bun!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
270 minute
Complexitate
redusa
inghetata de rubarba

Ingrediente

  • 500g rubarba
  • 1cm radacinade ghimbir
  • 300ml smantana lichida
  • 150ml lapte
  • 150g zahar
  • 5galbenusuri
  • un praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • SOS DE RUBARBA:
  • 2tije de rubarba
  • 4linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc se pun rubarba spalata si taiata cubulete,ghimbirul curatat de coaja si la fel taiat,2linguri cu zahar,50ml apa,zeama de lamaie apoi se lasa pe foc mic amestecand,15-20min iar la final se paseaza bine cu blenderul vertical si se lasa deoparte sa se raceasca

Intr-o cratita se pune smantana si se adauga lapte,zaharul ramas,sare apoi se lasa pe foc mic doar cat se topeste zaharul

Se toarna jumatate peste galbenusurile care au fost frecate intr-un castron amestecand continuu,se pune vasul pe bain marie,se amesteca pana se ingroasa

Restul amestecului de smantana cu lapte,se amesteca cu piureul de rubarba apoi se rastoarna peste crema de galbenus

Dupa omogenizare,se lasa sa se raceasca bine apoi se rastoarna intr-o cutie cu capac,se lasa la congelator 3-4ore,timp in care din 30 in 30 de minute,se scoate cutia si se amesteca sau se mixeaza energic

Pentru sosul de rubarba,se pune intr-un vas mic pe foc rubarba taiata cubulete si zaharul,se amesteca iar cand s-a format sosul se opreste focul si se lasa sa se raceasca

Se serveste inghetata in cupe cu sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Compot de prune
2
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
4
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
5
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Parteneri
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia