Pentru cafe glace aveti nevoie de lapte, cafea concentrata, zahar, frisca si vanilie. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie.
Spre deosebire de inghetata de cafea, cafe glace nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in serbetiera si se invarteste.
Cafe glace se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa