Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala este o reteta deosebita de inghetata de casa, aromata si cremoasa.
Preparare:
Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Lapte se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la bain marin, se adauga si coaja confiata si amesteca pana ce se ingroasa.
Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga si smantana si se amesteca bine. Se da 2 ore la congelator pana se intareste.
Pofta buna !
Servim inghetata de vanilie cu coaja de portocala confiata alaturi de sos sau fructe proaspete.
O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti