Inghetata de cacao cu frisca

Galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga peste oua cacaua, zaharul,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 500 gr frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr cacao

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga peste oua cacaua, zaharul, zaharul vanilat si se bate compozitia cu telul pana ce devine ca o crema omogena. Se ia de pe foc vasul, se lasa la racit si se amesteca apoi usor cu frisca. Se pune in forme si se asaza in congelator.


Se serveste dupa ce inghetata s-a intarit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Prajituri simple

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi Lica

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

Prajitura cu foi Lica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca