Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni este un desert perfect pentru zilele calde. O inghetata de casa cu fructe aromata dar usor acrisoara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 ml. lapte
  • - 300 ml. smantana dulce pentru frisca
  • - 450 g. capsuni (proaspete sau congelate)
  • - 200 g. zahar
  • - pentru sosul capsuni: 200 gr caspuni si 4 lg de zahar.

Mod de preparare

Se pun capsunile in blender (daca nu aveti, treceti-le printr-o sita), se presara cu zahar si se lasa sa se omogenizeze cca. 15-20 de minute. Daca folositi zahar pudra, le lasati doar vreo 5 :P Se bate smantana pentru frisca si se amesteca, impreuna cu laptele, cu pasta de capsuni. Se pune apoi intr-un vas de plastic la congelator si se lasa pana ce incepe sa inghete pe margini. Se scoate din congelator si se bate cu un mixer pana devine spumoasa. Se repete procedeul de doua ori (asa inghetata va fi mai cremoasa). La ultima amestecare se pot pune in crema bucatele de capsuni ;) Se congeleaza in totalitate.

Pentru sos se pun capsunile cu zaharul intr-ul bol, sa stea cat pregatim inghetata. Zeama formata se pune la fiert pana se ingroasa ca un sirop, dupa care se adaug capsunile pasate si se lasa sa fiarba pana se leaga.


Se formeaza bilute de inghetata cu lingurita speciala, se pun intr-un bol sau o cupa de inghetata si se toarna deasupra 2 lingurite de sirop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca