Pentru inghetata de fragi se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahar cu apa.
Pentru inghetata de fragi se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahar cu apa, care se fierbe doua minute pe foc iute. Se amesteca cu fragii, fara sa se mai tina pe foc, si dupa ce s-a racorit, se adauga, dupa dorinta, zeama de la o lamaie si putina frisca batuta. Aceasta se combina foarte bine cu aroma fragilor, dand inghetatei un gust placut. Se toarna compozitia in serbetiera si se ingheata.
Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...
Pui manastirescOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj