Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si varianta inghetata a acestuia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 litru lapte
  • 15 dkg (150g) zahar
  • 4 vanilii eu am pus 5
  • imi place mai vanilat
  • 5 oua
  • 1/2 l frisca sau smantana
  • 1 lingura plina de faina.

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. In acest timp frecam bine galbenusele cu 6 linguri de zahar si lingura de faina, apoi adaugam si un pic de lapte rece. Cam 50 ml. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam incet galbenusele si continuam sa amestecam pana se ingroase si il punem sa se raceasca.

Intre timp batem albusele cu 5 linguri de zahar spuma tare si il adaugam la spuma obtinuta din lapte si galbenuse(Asta doar dupa ce sa racit).
Batem si frisca cu restul de zahar . Toate se pun in cutii si se introduc la congelator. Cam in 3 ore cand toate sau racit si au inghetat pe jumatate se scot si se amesteca bine. Apoi le punem inapoi in cutii la care le punem capac si il lasam peste noapte. Dimineata se poate servi. E o inghetata foarte fina si delicioasa. Pofta buna.


Servim inghetata lapte de pasare alaturi de un sos de caramel. Reteta de inghetata propusa de Irenke pe forum culinar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide