Inghetata Nimfelor este o inghetata de casa cu cacao delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Cu un continut redus de grasimi si cu multe fibre, aceasta reteta de inghetata este desertul potrivit intr-o zi calda.
Se risneste meiul si se pune la fiert in 300gr apa. Se fierbe pina se ingroasa bine pina incepe un pic sa se lipeasca de fund. (dar nu trebuie sa se arda). Amestecam continuu.
Se adauga zaharul si se mai lasa un pic sa fiarba pina se topeste zaharul.
Se topeste la bain marie untul de cacao si uleiul de palmier.
Cind se mai racesc toate un pic se mixeaza meiul, uleiurile si bananele, extractul de vanilie si semintele risnite bine. se pune praful de sare si mierea dupa gust.
Se separa jumatate din cantitate in alt recipient si se adauga cacao. Se lasa apoi la congelator cateva ore (7-8), apoi cu o cupa de inghetata se pun gramajoarele in farfurii. Se orneaza. Eu i-am pus o pata de culoare dintr-o alta inghetata cu pepene galben si bucatele de ciocolata.
Se pune la congelator.
Inghetata Nimfelor se serveste rece.
Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti