Parfe de cacao

Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se racest

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr frisca
  • 2-3 linguri de lapte
  • 30 gr cacao
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 coala de pergament

Mod de preparare

Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se raceste compozitia. Se adauga frisca batuta cu zaharul vanilat, se amesteca usor si se umple cu aceasta compozitie formele speciale pentru parfe, se inchid ermetic si se introduc la congelator. Dupa inghetare se scoate parfeul din forma, se taie felii potrivite, apoi se impacheteaza fiecare felie in parte, in hartie pergament si se pune din nou la frigider, pana la servire.


Se serveste rece, cu fructe sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajitura cu visine Tort diplomat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!