Parfe de cacao

Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se racest

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr frisca
  • 2-3 linguri de lapte
  • 30 gr cacao
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 coala de pergament

Mod de preparare

Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se raceste compozitia. Se adauga frisca batuta cu zaharul vanilat, se amesteca usor si se umple cu aceasta compozitie formele speciale pentru parfe, se inchid ermetic si se introduc la congelator. Dupa inghetare se scoate parfeul din forma, se taie felii potrivite, apoi se impacheteaza fiecare felie in parte, in hartie pergament si se pune din nou la frigider, pana la servire.


Se serveste rece, cu fructe sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajitura cu visine Tort diplomat

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii