Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se racest
Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se raceste compozitia. Se adauga frisca batuta cu zaharul vanilat, se amesteca usor si se umple cu aceasta compozitie formele speciale pentru parfe, se inchid ermetic si se introduc la congelator. Dupa inghetare se scoate parfeul din forma, se taie felii potrivite, apoi se impacheteaza fiecare felie in parte, in hartie pergament si se pune din nou la frigider, pana la servire.
Se serveste rece, cu fructe sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Prajitura cu visine Tort diplomat
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti