Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecu
Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc cand compozitia s-a ingrosat bine, se bate cu telul ca sa se omogenizeze si se amesteca la cald cu frisca. Se bate cateva minute, apoi se pune in forme mici, care se introduc in congelator. Dupa dorinta inghetata se parfumeaza cu vanilie sau rom.
Pofta buna!
Alte retete:
Tort de zmeura
Crema pentru prajituri
Prajitura cu mere
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti