Parfe de ciocolata

Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecu

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca
  • 2 linguri de cacao
  • 2 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc cand compozitia s-a ingrosat bine, se bate cu telul ca sa se omogenizeze si se amesteca la cald cu frisca. Se bate cateva minute, apoi se pune in forme mici, care se introduc in congelator. Dupa dorinta inghetata se parfumeaza cu vanilie sau rom.
Pofta buna!

Alte retete:

Tort de zmeura

Crema pentru prajituri

Prajitura cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos