Parfe de ciocolata

Se amesteca apa cu ciocolata, cacaua si zaharul. Vasul se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand siropul fierbe bine. Se ia de pe foc si se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata
  • 1 jumatate pahar apa
  • 2 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • 400 gr frisca
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca apa cu ciocolata, cacaua si zaharul. Vasul se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand siropul fierbe bine. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi pe rand galbenusurile si se freaca bine. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu frisca si se pune in forme, care se dau la rece.


Se serveste ornat cu sirop.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Tiramisu Turta dulce

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!