Parfe de fructe

Se toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale batute bine, amestecand far

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml lapte dulce
  • 150 gr zahar tos
  • 250 gr zmeura
  • 350 gr frisca
  • 2 oua

Mod de preparare

Se toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale batute bine, amestecand fara intrerupere, apoi se pune vasul din nou pe foc mic si se fierbe pana la ingrosarea amestecului. Compozitia se raceste, apoi se bate cu fructele zdrobite si fara seminte. Se adauga frisca, se omogenizeaza si se rastoarna in forme mici, care se introduc in congelator pentru doua ore. Parfeul este o inghetata care obligatoriu contine frisca.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu zmeura

Tarta cu zmeura si branza dulce

Tort de zmeura

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!