Parfe de zahar ars

Se pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile. Se fierbe bine totul pan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 gr frisca
  • 300 ml lapte

Mod de preparare

Se pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile. Se fierbe bine totul pana se ingroasa. Se raceste, amestecand continuu. Dupa ce se raceste crema, se adauga 400 gr frisca. Se pune in forma si se introduce in congelator. Inainte de a servi se cufunda forma intr-un vas cu apa calda si se rastoarna inghetata pe farfurie.
Se orneaza cu restul de frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Placinta cu mere

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa