Profiterol in ciocolata

Profiterol in ciocolata este un desert fin, o prajitura potrivita pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o punga bigne-uri
  • un pachet budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de oua
  • 1 lingura unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • inghetata (dupa plac)
  • 2 ciocolati
  • una amaruie una alba

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. 
Mai intai am facut budinca si am dat-o la rece. Am batut trisca spuma tare. Am batut si albusurile cu 3 lg zahar
Cand s-a racit budinca se amesteca cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.
Se umblu bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine.
Ciocolatile se topesc separat cu o lingura de unt si 50 ml lapte. Cand s-a racit am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura. Le-am lasat la rece pana a doua zi.

Se servesc alaturi de un strat de inghetata, frisca si toping de caramel, fructe de padure, in functie de preferinte.

Pofta buna!


Se servesc reci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii