Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg zahar
  • 4 pahare apa.

Mod de preparare

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Intr-o tigaie foarte curata, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahar si se sting cu un pahar de apa fierbinte. Se amesteca pe coltul masinii si se toarna in tingire, cand siropul pentru serbet este aproape legat. Se fierbe din nou si se incearca la fel ca serbetul de ciocolata. Daca este gata, se ia de pe foc, se acopera cu o carpa uda si cand s-a racorit cat sufera degetul, se ia la frecat.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa