Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg zahar
  • 4 pahare apa.

Mod de preparare

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Intr-o tigaie foarte curata, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahar si se sting cu un pahar de apa fierbinte. Se amesteca pe coltul masinii si se toarna in tingire, cand siropul pentru serbet este aproape legat. Se fierbe din nou si se incearca la fel ca serbetul de ciocolata. Daca este gata, se ia de pe foc, se acopera cu o carpa uda si cand s-a racorit cat sufera degetul, se ia la frecat.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...