Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg zahar
  • 4 pahare apa.

Mod de preparare

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Intr-o tigaie foarte curata, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahar si se sting cu un pahar de apa fierbinte. Se amesteca pe coltul masinii si se toarna in tingire, cand siropul pentru serbet este aproape legat. Se fierbe din nou si se incearca la fel ca serbetul de ciocolata. Daca este gata, se ia de pe foc, se acopera cu o carpa uda si cand s-a racorit cat sufera degetul, se ia la frecat.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca