Tort de inghetata cu blat de bezea

Rețeta de înghețată din acest tort conține gelatină și asta face ca felia de pe farfurie să-și păstreze forma mai mult timp, făra să se topească. Cât despre gust, se combină perfect cele doua feluri de înghețată, de zmeură și de ciocolată albă, iar când dați de blatul de bezea, ochii vi se închid și începeti să gemeți ușor, în timp ce cu cealată mână va luptați cu "atacatorii" să vă păstrați cât mai mult din felia proprie și personală.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 3 albușuri
  • - un praf sare
  • - 175 g zahăr
  • - 1 linguriță suc de lămâie
  • INGREDIENTE CREMA
  • - 375g zmeură
  • - 75g ciocolata albă
  • - 5 galbenușuri
  • - 125 ml lapte
  • - 120g zahăr
  • - 3 foi gelatină albă
  • - 400ml frișcă
  • PENTRU DECOR
  • - spirale de ciocolată albă
  • - fructe de pădure
  • - frunze de izmușoara
  •  
  •  

Mod de preparare

Albușurile se bat bezea cu sare, zahăr și suc de lămâie. Forma de tort, cu diametru de 26cm se tapetează cu hârtie de copt și se așează bezeaua. Se coace 3-4 ore la 100 grade Celsius.

Zmeura se scurge și jumatate din cantitate se face piure.

Se bat in bain-marie gălbenușurile, laptele și zahărul...

Gelatina înmuiată îin prealabil în apă rece se dizolvă înăuntru și se lasă să se răcească. Apoi totul se amestecă cu frișca bătută.
Jumătate din cremă se amestecă împreună cu ciocolata topită, și cealaltă cu piureul de zmeură.

Se repartizează peste bezea compoziția cu ciocolata albă, apoi cea cu zmeură, se presară restul de fructe și se trece cu o furculiță prin cele două creme pentru a le combina.
Se congelează cca 3 ore, se scoate din formă... ...și se ornează cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă si frunze de izmușoară.

Apoi e vremea sa gustam din el :).

Reteta de tort de inghetata cu blat de bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.



Serviti tortul de inghetata cu blat de bezea cu masura :).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca