Umbrelute de Inghetata cu iaurt si capsuni

Inghetata de casa cu iaurt cremos si spuma de capsuni. Pregatind inghetata in casa, puteti controla mai bine cantitatea de zahar, facandu-le astfel mai sanatoase.

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g iaurt grecesc natur (10% grasime)
  • 2 linguri de zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de spuma de capsuni pregatita din:
  • un castronel capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Spuma de capsuni: Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se dau de pe foc si se lasa la racit. Se bat cu mixerul sau la blender pana se face spuma. Iese destula spuma din aceasta cantitate, asa ca o puteti rasturna intr-un borcan pentru dulceata si pastra la frigider pentru prajituri. Din aceasta, eu am folosit 3 linguri.

Pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul (atat cat incape intr-un borcan) pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma. Din acesta, am folosit 2 linguri. Acum, pentru a pregati inghetata, se amesteca intr-un castron, iaurtul cremos cu spuma de capsuni mai multa sau mai putina, dupa gust. Tinand cont ca iaurtul are tendinta de a fi acrisor, puteti adauga mai mult zahar la spuma de capsuni sau acum, cand pregatiti inghetata, daca mai doriti.

Mai departe, inghetata se toarna in forme decorative sau intr-o cutie de plastic si se da la congelator.

 Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/inghetata-cu-iaurt-si-capsuni.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Ador supele astea asa cum ador dovleacul. Sunt usor de preparat, sunt hranitoare si se potrivesc atat pentru cei mici cat si...

Supa crema de dovleac cu linte rosie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca