Vis in alb este o reteta de inghetata delicioasa. Pentru aceasta reteta de inghetata aveti nevoie de lapte, lapte condensat si smantana.
Vis in alb este o reteta de inghetata delicioasa. Pentru aceasta reteta de inghetata puneti sa se incalzeasca intr-un vas laptele si 100 gr de smantana. La aceasta adaugati o pastaie de vanilie la care i-ati scos si miezul. Aveti grija sa nu dea in clocot. Trebuie sa amestecati continuu. Cand se ia crema de pe foc si se scoate pastaia. Galbenusurile se bat cu zaharul,pana vor avea consistenta unei creme.Se adauga incet laptele fierbinte, amestecand continuu tot timpul in compozitie. Lichidul se toarna inapoi in vas si se infierbanta din nou, amestecand pana se ingroasa usor. Se adauga laptele condensat, se amesteca cu crema obtinuta, se lasa o jumatate de ora sa se raceasca si apoi se pune in frigider.
Smantana ramasa se bate pana se intareste si se amesteca cu crema preparata si racita. Amestecul se pune in congelator, pana se intareste. Din 2 in 2 ore mestecam in ea sa nu se formeze ace de gheata.
Inghetata vis in alb se serveste de la congelator, cu diverse topinguri.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi de mare ajutor o masina preparat inghetata de la Kitchen Shop.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii