Martipan din biscuiti si nuci

Martipanul din biscuiti si nuci cu glazura este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 linguri de apa
  • 500 gr. de zahar
  • un pachet de margarina-250g
  • 300 gr de biscuiti
  • 300 gr de nuca
  • 2-3 linguri de cacao
  • o lingura de esenta de rom
  • o lingura esenta de migdale
  • celofan
  • Glazura:
  • 100g de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 50g margarina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de ulei.

Mod de preparare

Martipanul din biscuiti si nuci este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc si se adauga un pachet de margarina. Se lasa pe foc pana cand se topeste margarina si zaharul.Separat se amesteca 300 gr de biscuiti cu 300 gr de nuca- ambele macinate. Se ia siropul de pe foc, avand grija ca zaharul sa se fi topit si se rastoarna peste biscuiti si nuca.

Se amesteca bine si se imparte in doua.

Intr-o jumatate se pun 2-3 linguri de cacao si o lingura de esenta de rom si in cealalta jumatate se pune doar esenta de migdale.

Se pune intr-o tava celofan si prima se rastoarna compozitia mai inchisa la culoare, cea cu cacao si se intinde uniform in toata tava. Apoi, se rastoarna si compozitia deschisa la culoare si se va intinde la fel cu o spatula sau chiar cu mana deoarece aceasta compozitie trebuie sa fie batatorita, pt ca va iesi de consistenta unui baton!

Glazura:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Se toarna peste compozitie incepand din mijloc spre margini.


Martipanul din biscuiti si nuci se lasa la frigider peste noapte, se taie si se serveste a doua zi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca