Martipan din biscuiti si nuci

Martipanul din biscuiti si nuci cu glazura este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 linguri de apa
  • 500 gr. de zahar
  • un pachet de margarina-250g
  • 300 gr de biscuiti
  • 300 gr de nuca
  • 2-3 linguri de cacao
  • o lingura de esenta de rom
  • o lingura esenta de migdale
  • celofan
  • Glazura:
  • 100g de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 50g margarina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de ulei.

Mod de preparare

Martipanul din biscuiti si nuci este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc si se adauga un pachet de margarina. Se lasa pe foc pana cand se topeste margarina si zaharul.Separat se amesteca 300 gr de biscuiti cu 300 gr de nuca- ambele macinate. Se ia siropul de pe foc, avand grija ca zaharul sa se fi topit si se rastoarna peste biscuiti si nuca.

Se amesteca bine si se imparte in doua.

Intr-o jumatate se pun 2-3 linguri de cacao si o lingura de esenta de rom si in cealalta jumatate se pune doar esenta de migdale.

Se pune intr-o tava celofan si prima se rastoarna compozitia mai inchisa la culoare, cea cu cacao si se intinde uniform in toata tava. Apoi, se rastoarna si compozitia deschisa la culoare si se va intinde la fel cu o spatula sau chiar cu mana deoarece aceasta compozitie trebuie sa fie batatorita, pt ca va iesi de consistenta unui baton!

Glazura:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Se toarna peste compozitie incepand din mijloc spre margini.


Martipanul din biscuiti si nuci se lasa la frigider peste noapte, se taie si se serveste a doua zi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa