Mere caramelizate - fara aluat

Reteta de mere caramelizate iti da satisfactie si cand o prepari dar si cand o mananci. E acel desert simplu, dar mereu in tendinte, care poate fi mereu reinventat prin diverse decoruri.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g zahar brun
  • 2 batoane de unt la temperatura camerei
  • o cutie de lapte condensat (250g)
  • 227g sirop de porumb
  • 113g sirop de artar
  • o jumatate de lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita de faina
  • un varf de sare
  • 12 bete de acadele
  • 12 mere

Mod de preparare

Pune impreuna intr-o oala untul, laptele condensat, siropul de artar si cel de porumb, dar si varful de sare. Amesteca incontinuu la foc mediu spre mic cu o lingura de lemn, pana cand se dizolva tot zaharul si sosul incepe sa fiarba.

Cand nu mai vezi niciun cristal de zahar, ia oala de pe foc si pune-o pe o suprafata care pastreaza caldura (sau poti sa o mai pui din cand in cand pe foc).

Infige betele de acadele in mere (la mijloc) si scufunda merele in caramelul racit putin. Aseaza-le pe o tava tapetata cu folie alimentara si lasa-le la frigider pentru 15 minute. Dupa ce le scoti din frigider vei observa un surplus de caramel in capatul merelor care a stat in jos. Aranjeaza-l cu mana astfel incat sa acopere tot marul, iar pe margine poti sa il decorezi dupa preferinte: bomboane colorate, fulgi de migdale ...

 



Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca