Mere coapte si umplute cu orez si scortisoara

Merele coapte si umplute cu orez si scortisoara este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se coc merele intr o tava,cand sunt gata se scot.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 1 ceasca de orez marime medie
  • 100g zahar
  • 1 plic scortisoara
  • topping sau dulceata de caise(ptr.ornament)

Mod de preparare

Merele coapte si umplute cu orez si scortisoara este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se coc merele intr-o tava (ca sa nu se sparga), cand sunt gata se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se taie merele in partea de sus, se scoate cotorul, ca sa ramana doar peretii marului. Se pune la fiert orezul cu zaharul, iar cand este aprope fiert se adauga scortisoara, se ia de pe foc si se umplu merele cu orezul, marul care a fost scos din interior se face piure si pe pune pe farfurie ca si ornament. Se asaza merele, se pune topping sau dulceata de caise peste mere (ca sa fie mai dulci) si se orneaza dupa cum doreste fiecare.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca