Negresa cu alune

Negresa cu alune este o prajitura simpla si delicioasa. Aceasta reteta de negresa este incredibil de pufoasa. Ingredientele necesare sunt: cacao, faina, apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cacao 50 grame
  • Faina 250 grame
  • Margarina Unirea Original 250 grame
  • Oua 4 buc
  • Praf de copt 1 pachet
  • Ulei 1 lingura
  • Zahar tos 200 grame
  • Zahar vanilat 1 pliculet
  • 150ml apa
  • 100 g alune
  • 20g nuca de cocos

Mod de preparare

Negresa cu alune este deosebit de pufoasa. Intr-o cratita omogenizam margarina cu zaharul si cacao. Punem pe foc si amestecam continuu. Cand e gata dam deoparte si oprim din compozitie 10 lingurite. Lasam "sosul" la racit.

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat iar galbenusurile se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia lasata la racit.

Amestecam si intre timp adaugam si albusurile cu faina si alunele. Luam o tava si o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Punem la cuptor pentru 30 de minute.


Servim negresa pufoasa cu alune dupa ce s-a racit putin.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii