Negresa cu alune

Negresa cu alune este o prajitura simpla si delicioasa. Aceasta reteta de negresa este incredibil de pufoasa. Ingredientele necesare sunt: cacao, faina, apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cacao 50 grame
  • Faina 250 grame
  • Margarina Unirea Original 250 grame
  • Oua 4 buc
  • Praf de copt 1 pachet
  • Ulei 1 lingura
  • Zahar tos 200 grame
  • Zahar vanilat 1 pliculet
  • 150ml apa
  • 100 g alune
  • 20g nuca de cocos

Mod de preparare

Negresa cu alune este deosebit de pufoasa. Intr-o cratita omogenizam margarina cu zaharul si cacao. Punem pe foc si amestecam continuu. Cand e gata dam deoparte si oprim din compozitie 10 lingurite. Lasam "sosul" la racit.

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat iar galbenusurile se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia lasata la racit.

Amestecam si intre timp adaugam si albusurile cu faina si alunele. Luam o tava si o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Punem la cuptor pentru 30 de minute.


Servim negresa pufoasa cu alune dupa ce s-a racit putin.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii