Negresa cu gem de post este o reteta delicioasa de negresa pe care o puteti pregati cu succes in perioada postului. Este o prajitura delicioasa.
Intr-un vas se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, sarea, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, care se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat totul adaugam faina, esenta de rom si amestecam bine.
Adaugam si nucile .
Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Prajitura se da la copt pentru 20 minute la 180 grade. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta, negresa se lasa sa se raceasca.
Negresa cu gem de post se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta. Recomand acestei retete de negresa caisele facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti