Negresa de post

Negresa de post este o reteta de prajitura cu cacao delicioasa, ce poate fi consumata cu succes in perioadele de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 2 linguri nuca de cocos
  • • 1 buc. lamaie
  • • 3 linguri margarina
  • • 1 cana apa
  • • 1 cana zahar
  • • 2 cani faina
  • • 1/2 cana ulei
  • • 6 linguri cacao
  • • 400 gr gem de prune
  • • 20 gr zahar vanilat
  • • 10 gr de sare

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu apa, se fierbe la foc mic pana se face sirop, se lasa la racit, se adauga faina si uleiul.Se amesteca bine cu telul , se pune cacao, amoniacul stins cu zeama de la lamaia stoarsa, gemul si zaharul vanilat.Se amesteca bine ,se unge tava cu ulei , se pune hartia de copt, se pune aluatul in tava si se baga la cuptor la foc potrivit, pentru 25-30 minute.

Pentru glazura,intr-o cratita se pun cate 3 linguri de margarina, zahar , apa si cacao se amesteca si se pune la foc mic si se fierb.
Cand prajitura este gata se scoate de la cuptor, se unge cu glazura si se presara nuca de cocos.

Se taie cuburi si se aseaza pe farfurie.
Pofta buna !


Negresele de post se servesc reci !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...