Chiar daca este inca perioada de post, asta nu inseamna ca nu putem sa ne delectam si cu dulciuri. Negresa de post cu dulceata de portocale este o prajitura care se face usor si este la fel de delicioasa ca cea de dulce.
Prepararea blatului:
Se amesteca faina cu zaharul, cacao, praful de copt, un praf de sare, apoi adaugam apa minerala si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit incorporam dulceata, amestecand bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor.
Prepararea glazurii:
Amestecam componentele pentru glazura si le punem la foc mic si fierbem pana cand ajunge la consistenta dorita si lasam sa se raceasca. Scoatem negresa din cuptor si turnam glazura peste ea, apoi lasam sa se raceasca si o portionam dupa dorinta.
Mi-ar placea mixerul vertical Philips deoarece imi va fi un ajutor de nadejde in bucatarie, in prepararea diferitelor dulciuri si mancaruri.
Sursa de inspiratie: http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/negresa-simpla-si-rapida/42/2/26002/
Aceasta negresa de post cu dulceata de portocale se serveste simpla sau alaturi de fructe.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti