Negresa de post cu dulceata de portocale

Chiar daca este inca perioada de post, asta nu inseamna ca nu putem sa ne delectam si cu dulciuri. Negresa de post cu dulceata de portocale este o prajitura care se face usor si este la fel de delicioasa ca cea de dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si 1/2 de apa minerala
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 100 g dulceata de portocale
  • Pentru glazura:
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa.

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se amesteca faina cu zaharul, cacao, praful de copt, un praf de sare, apoi adaugam apa minerala si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit incorporam dulceata, amestecand bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Prepararea glazurii:
Amestecam componentele pentru glazura si le punem la foc mic si fierbem pana cand ajunge la consistenta dorita si lasam sa se raceasca. Scoatem negresa din cuptor si turnam glazura peste ea, apoi lasam sa se raceasca si o portionam dupa dorinta.

Mi-ar placea mixerul vertical Philips deoarece imi va fi un ajutor de nadejde in bucatarie, in prepararea diferitelor dulciuri si mancaruri.

Sursa de inspiratie: http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/negresa-simpla-si-rapida/42/2/26002/


Aceasta negresa de post cu dulceata de portocale se serveste simpla sau alaturi de fructe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca