Orez cu lapte si gem

Orezul cu lapte si gem este o reteta simpla de preparat. Gasiti acceasta reteta pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri pentru copii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr unt
  • 50 gr gem

Mod de preparare

Pentru micutii mofturosi va recomandam aceasta reteta de orez cu lapte si gem. Se prepara foarte usor si este delicioasa. Se curata orezul de impuritati, apoi se spala in 2-3 ape. Se pune laptele la fiert, cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se lasa la foc mic. Se adauga untul, zaharul si se mai lasa la fiert 5 minute. Se presara scortisoara deasupra si se pune cate o lingurita de gem peste orez.


Orezul cu lapte si gem se serveste cald. Puteti folosi orice fel de gem sau dulceata pentru a folosi la servit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide