Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Orezul lipicios cu mango este un desert traditional in Thailanda. Nu este deloc greu de preparat, iar copiii il vor adora.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mango decojit si taiat felii subtiri
  • o cana cu lapte de cocos
  • o cana cu orez
  • 2lg zahar

Mod de preparare

Orezul lipicios face parte din cultura thailandeza, si nu este fiert ci gatit la aburi pana cand devine lipicios, de aici si numele. Orezul lipicios trebuie pus cu o zi inainte la inmuiat in apa rece (cat sa-l acopere), si lasat asa peste noapte.

A doua zi, cand doriti sa-l pregatiti, orezul lasat la inmuiat se pune pe o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, pana devine transparent. Pentru siguranta gustati cateva bobite sa vedeti cat de tari sunt.

Odata ce aveti pregatit orezul lipicios, puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul intr-o tigaie, la foc mediu pana cand incepe sa faca cocoloase. Nu trebuie lasat sa fiarba. Luati tigaia de pe foc si turnati 3 patrimi deasupra orezului, lasati 5 minute pana cand este absorbit.


Formati mici gramajoare de orez lipicios, puneti deasupra felii de mango proaspat si turnati cu o lingura din restul de lapte ramas.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii