Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Orezul lipicios cu mango este un desert traditional in Thailanda. Nu este deloc greu de preparat, iar copiii il vor adora.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mango decojit si taiat felii subtiri
  • o cana cu lapte de cocos
  • o cana cu orez
  • 2lg zahar

Mod de preparare

Orezul lipicios face parte din cultura thailandeza, si nu este fiert ci gatit la aburi pana cand devine lipicios, de aici si numele. Orezul lipicios trebuie pus cu o zi inainte la inmuiat in apa rece (cat sa-l acopere), si lasat asa peste noapte.

A doua zi, cand doriti sa-l pregatiti, orezul lasat la inmuiat se pune pe o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, pana devine transparent. Pentru siguranta gustati cateva bobite sa vedeti cat de tari sunt.

Odata ce aveti pregatit orezul lipicios, puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul intr-o tigaie, la foc mediu pana cand incepe sa faca cocoloase. Nu trebuie lasat sa fiarba. Luati tigaia de pe foc si turnati 3 patrimi deasupra orezului, lasati 5 minute pana cand este absorbit.


Formati mici gramajoare de orez lipicios, puneti deasupra felii de mango proaspat si turnati cu o lingura din restul de lapte ramas.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca