Parfait - reteta de baza

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • 90 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Ungeti cu ulei/grasime o tava de chec (de 2 litri) si apoi puneti folie alimentara (din aceea transparenta... pentru alimente...).

Albusurile le bateti cu un praf de sare, intr-un bol curat si uscat. Se bat pana iese o spuma alba si densa ca zapada. Le lucrati deasupra unui bol cu apa calda, nu clocotita, ca sa se prelucreze termin, putin albusurile crude.

Separat intr-o craticioara puneti pe foc apa cu zaharul si faceti un sirop. Cand incepe sa fiarba, zaharul e dizolvat, lasati la fiert la temperatura maxima ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageti de pe foc si lasati putin la racorit.

Apoi turnati siropul, in fir subtire peste spuma de albusuri si in acelasi timp continuati sa mixati pana se racesc. Toata operatiunea dureaza cam 30 minute...deci rabare... si aveti grija sa nu va iasa fum din mixer :)). Trebuie sa obtineti un amestec gros, vascos si lucios... cam ca la bezea.

Intr-un alt vas bateti frisca lichida pana se intareste si isi pastreaza forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporati cu grija in spuma de albusuri. Se pune in folie si se congeleaza pentru minim 6 ore. Aceasta este reteta de baza a parfait-ului de casa.... reteta pe care o veti folosi apoi in prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esente, migdale..alune...imaginatia va este libera....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa