Parfait - reteta de baza

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • 90 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Ungeti cu ulei/grasime o tava de chec (de 2 litri) si apoi puneti folie alimentara (din aceea transparenta... pentru alimente...).

Albusurile le bateti cu un praf de sare, intr-un bol curat si uscat. Se bat pana iese o spuma alba si densa ca zapada. Le lucrati deasupra unui bol cu apa calda, nu clocotita, ca sa se prelucreze termin, putin albusurile crude.

Separat intr-o craticioara puneti pe foc apa cu zaharul si faceti un sirop. Cand incepe sa fiarba, zaharul e dizolvat, lasati la fiert la temperatura maxima ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageti de pe foc si lasati putin la racorit.

Apoi turnati siropul, in fir subtire peste spuma de albusuri si in acelasi timp continuati sa mixati pana se racesc. Toata operatiunea dureaza cam 30 minute...deci rabare... si aveti grija sa nu va iasa fum din mixer :)). Trebuie sa obtineti un amestec gros, vascos si lucios... cam ca la bezea.

Intr-un alt vas bateti frisca lichida pana se intareste si isi pastreaza forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporati cu grija in spuma de albusuri. Se pune in folie si se congeleaza pentru minim 6 ore. Aceasta este reteta de baza a parfait-ului de casa.... reteta pe care o veti folosi apoi in prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esente, migdale..alune...imaginatia va este libera....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca