Pasca cu branza de vaci si stafide

Pentru a prepara aceasta reteta de pasca cu branza de vaci si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafide, margarina, faina, zahar, galbenusuri, smantana, drojdie, sare, zahar vanilat, esenta de rom, ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 sticlute de esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

La pregatirea aluatului, se inmoaie drojdia in apa calduta, se cerne faina, se freaca galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. se imparte aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se aseaza pe fundul formei de copt. Cea de-a doua parte din aluat se imparte in 3 bucati. Din aceste 3 bucati se realizeaza o impletitura, care se va aseza de-a lungul peretilor formei de copt.

Kilogramul de branza se amesteca cu unt pana devine o crema. Galbenusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Crema de branza se aseaza peste aluatul de pe fundul tavii de copt, avand grija sa nu se puna peste aluatul impletit de pe margine. Se unge deasupra cu un ou si se pune la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.

Se face un sirop din apa si zahar. Dupa ce scoti din cuptor pasca, se unge cu acest sirop si se acopera cu un prosop.


Pasca cu branza si stafide poate fi servita dupa ce s-a racit putin.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa