Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide

Pasca este o reteta traditionala pentru meniul de Paste. Intotdeuna va fi pe placul persoanelor carora le place branza combinata cu stafide si smantana. Pentru reteta este nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, stafide, cacao, margarina, lapte, praf de copt, oua, faina, coaja de lamaie.

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un pahar faina
  • ½ pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 80 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri faina
  • 100 g stafide
  • Penru glazura:
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • o lingura unt
  • o lingura nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. 3/4 din aluat se pun la cuptor, pana se intaresc. Se pune crema de branza, apoi restul de aluat si se pune din nou la cuptor. Pentru glazura, se fierb toate ingredientele, iar cand pasca s-a racit se toarna glazura si se intinde cu un cutit. Se aseamana foarte bine cu pasca cu ciocolata.


Se serveste cu nuca de cocos.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca