Betive cu zmeura

Se mai numesc si bombe

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr biscuit populari
  • 250 gr unt
  • 100 ml lichior de zmeura
  • 100 gr miez de nuca
  • 100 gr merisoare uscate
  • 150 gr zmeura
  • 150 gr ciocolata
  • 100 gr fulgi cocos

Mod de preparare

Se pune untul la topit impreuna cu ciocolata. Se amesteca untul topit cu ciocolata si cu lichiorul de zmeura.

Intr-un bol se farmiteaza biscuitii, se adauga miezul de nuca maruntit , merisoarele uscate si se amesteca cu ciocolata topita.

Zmeura trebuie tinuta cel putin 1 ora la congelator, sa fie ferma inainte de modelarea bombelor ca sa nu se striveasca.

Se formeaza sfere din compozitia rezultata in mijlocul carora se pune o zmeura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Se servesc la temperatura camerei.

Pofta buna !

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!