Biscuiti bicolori

Cu robotul Kenwood am amestecat mai intii folosind unealta care se vede in poza cu untul cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile. Apoi am schimbat-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale la temperatura camerei
  • 130 gr de zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr de faina
  • 130 gr de amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare

Cu robotul Kenwood am amestecat mai intii folosind unealta care se vede in poza cu untul cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile.

Apoi am schimbat-o punind-o pe cea in forma de K si am adaugat faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Am impartit aluatul in doua si prima parte am invelit-o cu o bucata de folie transparenta si am pus-o in frigider si peste a doua am pus o lingura de cacao, am mestecat bine obtinind astfel bucata maro pe care am pus-o in acelasi fel in frigider.

Dupa am inceput sa ma joc cu aluatul facind cordoane.

Carora le-am dat apoi forma "bratelor" pentru ca "abbracci" inseamna in italiana" "imbratisari" plus alte forme.

Am luat doua felii de aluat si le-am pus una peste cealalta, am taiat apoi felii si le-am intors, una da si una nu.

Dupa care le-am taiat pe lungime si le-am copt.

La 180°C pentru vreo 15 minute cred.
Pofta buna!

Reteta Biscuiti bicolori a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu lapte ,

Prajitura cu crema de biscuiti ,

Betisoare cu alune

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii