Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Imi place tot mai mult sa fac biscuiti/fursecuri, mai ales cand se apropie sarbatorile. Baietii mei le adora, ma indeamna sa le fac tot mai des biscuiti de casa pe care sa-i serveasca cu ceai sau cafea. M-am gandit ca anul acesta sa fac pachetele si sa le strecor printre cadourile pe care le ofer familiei si prietenilor. Imi place ideea tare mult, asa ca urmeaza sa va las cateva retete de biscuiti/fursecuri, dulciuri simple de altfel, care se fac usor, care va pemite sa le faceti impreuna cu prichindeii vostrii…

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt gras 80%
  • 150 gr alune de padure
  • 2 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 1 paharel mic de coniac/whiskey
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 gr faina
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte condensat

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la maioneza. Alunele de padure se prajesc pentru cateva minute, pana coaja incepe sa crape. Se freaca alunele intre maini, un mod simplu si eficient de a indeparta coaja de pe alune. Se pun alunele prajite in vasul robotului si se maruntesc, nu foarte fin. Se adauga alunele maruntite la ingredientele umede, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga si coniacul si se mixeaza. Daca aveti copii mici, inlocuiti coniacul cu aroma preferata. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se adauga in mai multe transe la ingredientele umede. Se mixeaza usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Va dati seama ca aluatul este gata atunci cand se desprinde de pe peretii vasului. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece 1 ora. Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu foarte subtire, pe masa de lucru, se decupeaza cu forme speciale pentru biscuiti, cercuri sau orice forme aveti si va place. Puneti biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti in cuptorul incins la 175 grade C, pentru 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga laptele condensat, se amesteca si se ung biscuitii cu o cantitate considerabila de ciocolata topita. Se lasa sa se intareasca ciocolata, dar nu de tot si se aplica stampile peste stratul de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ciocolata complet si se depoziteaza biscuitii in cutii metalice.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii