Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Imi place tot mai mult sa fac biscuiti/fursecuri, mai ales cand se apropie sarbatorile. Baietii mei le adora, ma indeamna sa le fac tot mai des biscuiti de casa pe care sa-i serveasca cu ceai sau cafea. M-am gandit ca anul acesta sa fac pachetele si sa le strecor printre cadourile pe care le ofer familiei si prietenilor. Imi place ideea tare mult, asa ca urmeaza sa va las cateva retete de biscuiti/fursecuri, dulciuri simple de altfel, care se fac usor, care va pemite sa le faceti impreuna cu prichindeii vostrii…

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt gras 80%
  • 150 gr alune de padure
  • 2 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 1 paharel mic de coniac/whiskey
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 gr faina
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte condensat

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la maioneza. Alunele de padure se prajesc pentru cateva minute, pana coaja incepe sa crape. Se freaca alunele intre maini, un mod simplu si eficient de a indeparta coaja de pe alune. Se pun alunele prajite in vasul robotului si se maruntesc, nu foarte fin. Se adauga alunele maruntite la ingredientele umede, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga si coniacul si se mixeaza. Daca aveti copii mici, inlocuiti coniacul cu aroma preferata. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se adauga in mai multe transe la ingredientele umede. Se mixeaza usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Va dati seama ca aluatul este gata atunci cand se desprinde de pe peretii vasului. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece 1 ora. Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu foarte subtire, pe masa de lucru, se decupeaza cu forme speciale pentru biscuiti, cercuri sau orice forme aveti si va place. Puneti biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti in cuptorul incins la 175 grade C, pentru 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga laptele condensat, se amesteca si se ung biscuitii cu o cantitate considerabila de ciocolata topita. Se lasa sa se intareasca ciocolata, dar nu de tot si se aplica stampile peste stratul de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ciocolata complet si se depoziteaza biscuitii in cutii metalice.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii