Biscuiti cu gem si nuci

Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 ceasca de apa
  • sare
  • 1 pahar gem de caise
  • nuci

Mod de preparare

Faina se amesteca cu putina sare si o ceasca de apa calda. Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se framanta bine aluatul si se lasa apoi la rece, sa se odihneasca. Se intinde o foaie care se unge pe toata suprafata cu unt, se impatureste si se framanta un sfert de ora. Se lasa din nou la rece, apoi se repeta operatia cu untul ramas. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie forme geometrice. Acestea se asaza intr-o tava si se pun la copt, la foc mediu, 20 de minute. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si apoi se lipesc cate doua cu gem de caise amestecat cu nuci tocate.
Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete culinare:

Cornulete cu rahat

Saratele

Cozonac moldovenesc

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa