Biscuiti de casa bicolori

Biscuitii de casa bicolori sunt foarte usor de preparat. Da, aveti putin de asteptat cat trebuie sa lasati aluatul la frigider, dar va garantez ca merita asteptarea.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • un varf de sare
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao
  • un albus

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace.
Ungeti cu putin ulei tava de copt. Frecati untul cu zaharul pudra pana cand se obtine o spuma fina.

Adaugati sarea, apoi treptat incorporati faina, amestecand bine de fiecare data. Impartiti aluatul in doua parti egale si incorporati cacaua intr-una din jumatati. Inveliti aluatul in folie de plastic, separat, si lasati-l sa se raceasca la frigider timp de 2 ore.

Impartiti fiecare bucata de aluat in 3 portii pe care le rulati si le aranjati, in 2 straturi, astfel incat sa alterneze culorile, lipindu-le intre ele cu albus. Inveliti aluatul in folie de plastic si il lasati din nou sa se raceasca la frigider timp de 1 ora.

Taiati aluatul in felii si coaceti aproximativ 10-15 minute in cuptorul preincalzit. Cand scoateti biscuitii din cuptor, lasati-i mai intai sa se raceasca putin.


Biscuitii bicolori sunt perfecti dimineata langa o cana cu lapte, langa o cana de ceai, si pot fi cu succes pusi la pachet atat la birou cat si la scoala.

Sursa acestei retete este: http://www.delicii.com/

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...