Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. 2. Se adauga ingr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul alb:
  • 250 gr. faina
  • 60 gr. amidon alimentar
  • 100 gr. zahar pudra
  • 225 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • Aluatul maro:
  • 200 gr. faina
  • 50 gr. amodin alimentar
  • 100 gr. zahar praf
  • 55 gr. cacao
  • 225 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta vanilie
  • Zahar tos sau bombonele marunte
  • colorate
  • pentru finisat

Mod de preparare

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

2. Se adauga ingredientele uscate pentru fiecare aluat in parte.

3. Se framanta fiecare aluat si se da la frigider pentru 15 minute.Dupa trecerea timpului de racire, cele doua aluaturi se aseaza pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei.

4. Se impart ambele aluaturi in cate 3 parti egale.

5. Fiecare bucata alba se aplatizeaza cu mana in forma unui dreptunghi de aproximativ 12/17 cm. Se suprapun cate doua bucati identice, de culoare diferita. Bucatile se taie in doua si se suprapun din nou:

6. Se pun cele trei calupuri de aluat obtinute la frigider, pentru 5-10 minute, apoi se aplatizeaza din nou, se taie iarasi in doua si se suprapun, obtinand trei calupuri cu cate 8 straturi.

7. Aluatul astfel aplatizat se aduna, asa cum ati aduna pe lungime o esarfa, apoi se face o miscare de "stoarcere", rasucind capetele in sens diferit, de 1-2 ori.

8. Se modeleaza cate un sul din fiecare bucata de aluat, se trec prin zahar tos sau mici bombonele (facultativ) apoi se dau la frigider pentru jumatate de ora.

9. Dupa trecerea acestui timp, se taie felii de aproximativ 1/2 cm. milimetri grosime si se pun in tava pe hartie de copt.

Tava cu biscuitii se da la frigider, iar cuptorul se aprinde si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se introduce tava cu biscuitii reci in cuptorul deja incins si se coc timp de 15 minute.

10. Dupa ce s-au racit complet, se pun la pastrare intr-o cutie sau intr-un borcan, bine inchisi.
Pofta buna!

Reteta Biscuiti marmorati a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,

Biscuiti Cangur,

Biscuiti bicolori

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac...

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise