Bocconotti

Bocconotti sunt de fapt ca niste biscuiti umpluti cu crema sau gem. Aceasta reteta de prajituri e simpla si rapida

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •100 g unt moale
  • •1 ou
  • •1 galbenus
  • •2 linguri zahar farin
  • •esenta de vanilie
  • •un praf de sare
  • •10 g drojdie
  • •1 lingura lapte dulce
  • •200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • •ciocolata sau gem
  • Pentru decor:
  • •zahar farin

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si untul.Adaugam esenta de vanilie, sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 2-3 mm. Decupam forme rotunde. Formam sandwich-uri din doua bucati rotunde de aluat, in mijloc cu cate o bucata de ciocolata sau cu cate o lingurita de gem acrisor. Presam bine marginile sa nu se desfaca in timpul coacerii. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Asezam fursecurile si dam tava la cuptorul, deja incins, pentru 20-25 minute.


Cat sunt calde, le pudram cu zahar. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii