Bradutul este o reteta de prajitura pentru Craciun delicioasa. Fursecurile cu lamaie se pot servi si singure pudrate cu zahar, sau pot fi servite intr-un mod ingenios, alaturi de crema de vanilie.
Se framanta toate ingredientele pentru aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore.
Pe o planseta cu faina din belsug se formeaza din aluat suluri subtiri, care se taie in bucati de 6cm. Se da forma de cornulete si aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Se prepara crema de vanilie preferata. Eu prefer reteta de crema englezeasca. Dupa ce s-au racit, se aseaza pe o farfurie in cerc, fursecuri cu lamaie. Pe marginea din interior se aseaza crema de vanilie, apoi iar un strat de fursecuri si tot asa pana se inchide.
Fursecurile cu lamaie pot fi servite ca atare pudrate cu zahar. Sunt foarte aromate, perfecte pentru Craciun.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii