Braduti cu ghimbir

Bradutii cu ghimbir sunt deliciosi, crocanti, aromati, perfecti pentru perioada Craciunului, mai ales daca doresti sa faci cadouri dulci pregatite de tine. Biscutii cu ghimbir se prepara foarte usor si rapid.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 buc.:
  • 175g zahar tos
  • 200g zahar brun
  • 50ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 200g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450g faina cernuta
  • 2 lingurite scortisoara
  • nucsoara si ghimbir
  • glazura alba

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, tapeteaza cu hartie pergament o tava pentru copt. Fierbe un sirop din 200g zahar si 50ml apa timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc si adauga coaja rasa de portocala si lamaie. Adauga untul si bicarbonatul, faina si mirodeniile si formeaza un aluat, apoi lasa-l sa se intareasca. Intinde aluatul intr-o foaie de 3mm grosime si decupeaza forme de bradut. Aseaza-le pe tava si da-le la cuptor pentru 10-12 minute. Decoreaza cu glazura alba si bilute argintii.


Bradutii cu ghimbir sunt deliciosi, sunt niste cadouri dulci perfecte pentru cei dragi de Craciun.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii