Brandy snaps

Brandy snaps este un desert simplu si delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi unt, faina, zahar, ghimbir si zeama de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 50 grame unt nesarat
  • 50 grame faina
  • 50 grame zahar brun (tip demerara)
  • 50 grame sirop auriu (sau sirop de artar)
  • jumatate de linghurita praf de ghimbir
  • jumatate de lingurita zeama de lamaie
  • 300 ml frisca si o lingura de zahar pentru umplutura

Mod de preparare

Brandy snaps este un desert simplu si delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era prevazut golden syrup) si lasam pe aragaz la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pana cand untul si zaharul s-au topit complet (aproximativ 15 minute). Amestecul nu trebuie sa ajunga sa dea in clocot pentru ca se va cristaliza, de aceea este important sa mentinem focul cat mai mic.
Cand zaharul si untul s-au topit, luam cratita de pe foc, o lasam sa se racoreasca pentru cateva minute, iar apoi adaugam faina si pudra de ghimbir, amestecam pana se omogenizeaza iar in final adaugam zeama de lamaie. Mie mi-a iesit o compozitie destul de groasa, aproape de consistenta plastilinei, insa daca va iese mai moale e in regula si asa.
Luati cate o lingurita din compozitie si asezati o gramajoara pe tava tapetata cu hartie de copt. Puneti cate 4 gramajoare intr-o tava si lasati aproximativ 7-8 centimetri intre gramajoare.
Pentru ca aluatul meu a fost mai tare, am format mici mingiute pe care apoi le-am aplatizat cu podul palmei pana cand au devenit subtiri ca o foita.
Lasam la cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute sau pana cand gramajoarele si-au dublat suprafata, au capatat o culoare aurie inchisa si au un aspect dantelat. In acest moment, scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 3-4 minute.
Cata vreme biscuitii sunt inca calzi, ii rulam pe manerul unei linguri de lemn iar apoi ii asezam pe un grilaj pentru a se raci complet. Este o perioada foarte scurta in care biscuitii pot fi rulati, daca se racesc prea tare devin casanti si se vor rupe la rulare, de aceea aveti nevoie de putina indemanare si practica pana cand veti avea rezultate perfecte. Daca biscuitii s-au racit prea tare, introduceti-i in cuptor pentru inca cateva secunde si vor deveni din nou moi.
Daca ati patit ca mine si v-ati trezit cu o prima tava de biscuiti prea grosi pentru a fi rulati, rupeti-i in bucatele si amestecati-i cu o inghetata de vanilie - ii dau un gust deosebit :).
Dupa ce biscuitii s-au racit, batem frisca cu zaharul pana cand devine spumoasa, si umplem biscutii cu frisca cu ajutorul unui con.


Brandy snaps se serveste alaturi de un pahar de brandy, acompaniat de o muzica buna si de prieteni vechi sau noi :)
Sursa acestei retete este blogul culinar Menta si rozmarin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca