Castagnole cu lichior de cafea

Pentru deserturi aromate de toana! Trebuiesc incercate pentru a le descoperi gustul divin!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 150 g zahăr Pudra de cacao
  • 75 g Unt de arahide
  • 2 ouă
  • 75 g miez nucă (sau sâmburi migdale)
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de cafea
  • 7 g drojdie uscată (un plic)
  • 1 lămâie
  • 1 praf sare
  • 500 ml ulei de nuci pentru prăjit
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din cantiatea de făină, drojdia și un praf de sare. Se toarnă laptele și lichiorul și restul de făină. Se frământă aluatul cu mâna, până se obţine un aluat elastic. Se pune uleiul într-o tigaie cu pereții înalți. Cu mâna dată prin făină se modelează din aluat suluri care să aibă diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucăţi de 1-1,5 cm, care apoi se vor prăji în uleiul încins. După ce s-au rumenit bine, se scot pe şervete absorbante și se trec prin zahăr pudră cât sunt calde. Se pot servi imediat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...